Vandaag geen gele, maar oranje paprika’s die ik in het zonnetje mag zetten. Via de Oranje Paprikavereniging kreeg ik paprika’s toegestuurd om een mooi recept van te maken.
De Oranje Paprikavereniging is een vereniging die bestaat uit Nederlandse telers van oranje paprika’s. Deze paprika zit boordevol vitamine C, is mooi en helder van kleur en zachtzoetig van smaak. Daarnaast zit deze heerlijke groente boordevol bètacaroteen dat ons helpt tegen UV-schade. Dus hoe meer dat je van deze oranje beauty’s eet, hoe meer het je beschermd tegen de zon! (Wel blijven smeren natuurlijk )
Naast deze samenwerking ben ik echt dol op paprika’s, want je kunt deze groente echt in heel veel gerechten gebruiken. Om de kleur van de paprika tot zijn recht te laten komen heb ik gekozen voor een heerlijk, licht pittig paprikasoepje, geserveerd in een paprika.
Oranje Paprikasoep
- augustus 28, 2019
- 2
- 30 min
- Print this
Ingredients
- 3 oranje paprika’s
- 2 teentjes knoflook (gehakt)
- 1 groenteboullionblok
- 400 ml water
- Flinke scheut witte wijn
- 50 ml kokosmelk
- 2 takjes rozemarijn
- ¼ tl chilivlokken
- Olie
- Extra
- Staafmixer/Blender
Directions
- Step 1
- Snij 2 paprika’s in grove stukken. Zet een pan op het vuur en schenk er een beetje olie in.
- Step 2
- Fruit de knoflook samen met de rozemarijntakjes en voeg daarna de paprika’s en chilivlokken toe. Bak 5 minuten aan op hoog vuur.
- Step 3
- Blus de paprika’s af met een flinke scheut witte wijn en voeg de bouillionblok en water toe.
- Step 4
- Breng aan de kook en laat daarna 10 minuten op laag vuur doorkoken.
- Step 5
- Haal de takjes tijm uit de soep en blend de soep met een staafmixer tot een gladde soep en haal daarna de soep door een zeef zodat je mooie paprikabouillion overhoudt. Meng de kokosmelk erdoorheen.
- Step 6
- Snij van de laatste oranje paprika het ‘hoedje’ eraf en haal de zaadjes eruit.
- Step 7
- Serveer de soep in de paprika en eventueel op een leuk serveerplankje